5 tips voor mkb’ers uit de communicatietoolkit Slim Werkgeven

Vorige maand startte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne over loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie, gericht op kleine werkgevers. De communicatietoolkit Slim Werkgeven bij deze campagne helpt brancheorganisaties om leden te informeren over veranderingen in loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie in 2020. In deze toolkit staan ook 5 tips die uw mkb-relaties helpen zich voor te bereiden op ziekte van medewerkers:

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

fever-3063126_1920.jpg

Verdiep je in loondoorbetaling en re-integratie vóórdat iemand ziek is 

Veel kleine werkgevers hebben moeite met het doorbetalen van loon aan zieke werknemers. Om te voorkomen dat je in problemen komt, is het verstandig je te verdiepen in doorbetaling van loon en re-integratie vóórdat iemand ziek is. Dan weet je dat je je zaken op orde hebt als een medewerker langdurig uitvalt.

Weet wat de verantwoordelijkheden van werkgever én werknemer zijn 

Werkgevers en zieke werknemers zijn in de eerste 2 ziektejaren samen verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. Zo ben je als werkgever bijvoorbeeld verantwoordelijk voor een Plan van Aanpak. Daarnaast moeten werkgever en werknemer minimaal iedere 6 weken met elkaar in gesprek gaan om te praten over de voortgang van de re-integratie. Op rijksoverheid.nl/loondoorbetaling vind je het overzicht van de verantwoordelijkheden.

Weet wat je kunt verzekeren en maak een keuze 

Veel kleine werkgevers weten dat zij de financiële kosten voor loondoorbetaling bij ziekte kunnen verzekeren en doen dat ook. Kleine werkgevers weten niet allemaal dat zij ook andere zaken kunnen meeverzekeren. Bijvoorbeeld de verplichtingen voor re-integratie. Bekijk in de keuzekaart de mogelijkheden om je voor te bereiden op een zieke werknemer, weeg de voor- en nadelen af en maak de keuze die het beste bij jouw situatie past.

hurry-2119711_1920.jpg

015-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_.jpg

Bespreek met collega-ondernemers wat zij doen

Nog nooit te maken gehad met langdurig zieke medewerkers en geen idee wat je dan moet doen? Ga met branchegenoten in gesprek die er wel ervaring mee hebben. Aan de hand van hun ervaringen is het makkelijker een keuze te maken die bij jouw branche en jouw onderneming past.

Ga in gesprek met CMC

Het kan slim zijn de verschillende scenario’s vanuit een financieel oogpunt te bekijken. CMC kan je helpen om inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn wanneer een medewerker langdurig ziek wordt. En hoe je jouw bedrijf daar het beste op kan voorbereiden.

Neem direct contact op met Gertjan

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen