Een nieuw pensioenstelsel voor Nederland!

In 2019 sloten sociale partners een pensioenakkoord af, samen met de overheid. De uitwerking daarvan, de Wet toekomst pensioenen, is afgelopen week aangeboden aan de Tweede Kamer. De komende tijd krijgen premiepensioeninstellingen, verzekeraars en pensioenfondsen nog een aantal jaar de tijd om alle wijzigingen door te voeren.
Als de goedkeuring door het parlement voorspoedig verloopt dat kan de daadwerkelijke start van de nieuwe pensioenregeling plaatsvinden vanaf januari 2023. op 1 januari 2027 is moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op het nieuwe stelsel.

Regel het direct

Patrick Heikamp - CMC Verzekeringen

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

Een nieuw pensioenstelsel voor Nederland

Wat zijn nu de belangrijkste punten van dit nieuwe stelsel?
- Het wordt eenvoudiger en persoonlijker. Je kan zelf meer de regie nemen over je pensioen. Al blijft het verstandig je daar goed over te laten informeren!
- Het nieuwe pensioen is volgens minister Schouten en de FNV voorzitter een toekomstbestendig en eerlijk stelsel, door de sociale functie die behouden blijft vanuit het oude stelsel. 

Waar moeten we alert op blijven?
Volgens kenners is een van de knelpunten de overgang van bestaande deelnemers van premieregelingen. Er moet steeds per geval bekeken worden wat de beste oplossing is.

Op de hoogte blijven?
Wil je zien waar we staan met ons nieuwe pensioenstelsel? Check dan deze website: https://www.werkenaanonspensioen.nl/

Persoonlijk advies over een pensioenregeling voor jouw medewerkers? 

Neem direct contact op

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen