Onderneming en corona; sta stil bij nieuwe risico’s

Restaurants gaan thuisbezorgen, personeel gaat massaal thuiswerken, leegstaande panden; we hebben het de afgelopen weken allemaal zien gebeuren. Het coronavirus daagt ondernemers uit creatief te zijn. Maar al deze nieuwe manieren van werken brengen ook nieuwe risico's met zich mee.

 

  

Regel het direct

087-%20Jorik%20Algra%20Fotografie_bijgesneden.jpg
Patrick Heikamp

Bel  0318 - 501 000  of 030 - 307 90 50

Stuur een e-mail

Reactie binnen 1 werkdag

writing-828911_1920.jpg

Leegstand

Al die zaken kunnen consequenties hebben voor je verzekeringen. Een leegstaand bedrijfspand heeft bijvoorbeeld meer kans op schade door brand en diefstal en een verzekeraar moet op de hoogte worden gesteld van zo’n verandering. Anders mag hij dekking weigeren als er iets gebeurt. Sowieso is het verstandig dat je tijdens de leegstand je pand regelmatig inspecteert. Controleer ook even of apparatuur die medewerkers normaliter op kantoor gebruiken, goed verzekerd is. En sta stil bij de beveiliging van je netwerk.

Nieuwe risico’s

Veel horecabedrijven gaan creatief om met de crisis en bezorgen nu maaltijden in plaats van het ontvangen van gasten aan tafel. Dat brengt bepaalde nieuwe risico’s met zich mee. Controleer de verzekeringen voor eventuele bezorgbrommers en – fietsen en check, als je je privé-auto inzet, of je wel verzekerd bent voor schade veroorzaakt tijdens de maaltijdbezorging. En zo spelen er in elke tak van sport weer andere risico’s die je in kaart moet brengen.

Ga dus na of de veranderingen binnen je bedrijf gevolgen hebben voor je risico’s en verzekeringen en bel even met CMC. Onze adviseurs Ben, Gertjan of Gerard kunnen bij bestaande verzekeringen de polisvoorwaarden voor je controleren en zo nodig nieuwe verzekeringen voor je afsluiten.

roller-3907066_1920.jpg

Steunmaatregelen overheid

We schreven een blog over de verschillende steunmaatregelen van de overheid voor ondernemers. 

Lees hier meer

  • 100% onafhankelijk
  • Full-service dienstverlening
  • Passie voor verzekeringen en pensioenen